Vrachtwagenchauffeur rijdt over fietsster (32) in Mol: als bij wonder slechts lichtgewond

In Mol is een vrouw van 32 met haar fiets overreden door een vrachtwagenchauffeur. De politie spreekt van een dodehoekongeval op een gevaarlijke plek. Als bij wonder kon de trucker net op tijd stoppen waardoor enkel het voorwiel van de fiets onder de truck belandde. De vrouw liep een enkelbreuk op.

In Mol heeft een vrachtwagenchauffeur een vrouw van 32 met de fiets overreden op de spoorwegovergang van Rozenberg. De politie spreekt van een dodehoekongeval. De vrouw reed met fiets en fietskar vanuit Gompel richting de fietsostrade aan de overkant van de straat. Maar de trucker zag haar niet en draaide gewoon af.

De man kon net op tijd remmen waardoor enkel het voorwiel van de fiets onder de wielen van de vrachtwagen belandde. De ziekenwagen heeft de vrouw met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie liep ze als bij wonder slechts een enkelbreuk op.

Druk punt richting fietsostrade

Het kruispunt aan de overweg van Rozenberg is een druk en gevaarlijk punt waar al eerder dodehoekongevallen gebeurden. "Er rijden veel auto's, bussen en vrachtwagens. maar veel fietsers gebruiken het fietspad langs het spoor waardoor veel fietsers dat verkeer moeten kruisen", bevestigt commissaris Stef Volckaerts van de lokale politie.

Het punt waar de fietser rechtdoor wilde rijden richting fietspad en de trucker afdraaide. Beeld: Google

Meest gelezen