Egbert Lachaert stapt na de zomer op als Open Vld-voorzitter: “We zoeken naar een passende oplossing voor het nieuwe politieke jaar”

Egbert Lachaert stopt na de zomer als voorzitter van de Vlaamse liberalen. Dat kondigt hij woensdag aan in een mededeling. “Om van een verdere hervorming van de liberale partij een succes te maken, moet iedereen zichzelf ook in vraag durven stellen.”

320 reacties

  • Robert Cornelis

    10 maanden geleden
    De kapitein verlaat als eerste het zinkend schip was nooit een goede kapitein geweest maar eerder een ondermaatse luitenant.
  • Jean De Grande

    10 maanden geleden
    Er is in Vlaanderen inderdaad plaats voor een liberale stroming, maar laat liberalisme nu net zijn waar deze ploeg nog nooit van gehoord heeft. Tenzij achterkamertjespolitiek liberaal is, de Vlaming verraden met 180 gradenbochten liberaal is, zich met misbruik van justitie verzetten tegen de vrije meningsuiting ('tScheldt) liberaal is, maar de lijst is te lang om in 500 tekens samen te vatten. Het enige dat ze goed gedaan hebben is de lijn van verhofstadt verder zetten en dat resultaat is bekend
  • Johan Leconte

    10 maanden geleden
    De VLD is niet Vlaams (anders niet in de linkse VIVALDI gestapt), niet Liberaal (om dezelfde reden) en niet Democratisch (enkel familiedynastieën aan de top). Tsja, wat zijn ze dan eigenlijk ? Kunnen misschien hun naam veranderen in ACHTERUIT.
  • Gunther Mampaey

    10 maanden geleden
    Oude wijn in nieuwe zakken, nog maar eens de kaart van "vernieuwing" trekken. Als jullie al eens jullie verkiezingsbeloften zouden na komen, dan is dat vernieuwen niet nodig. Maar daarvoor is moed nodig, iets dat OVLD al lang niet meer heeft.
  • Valentijn Jacobs

    10 maanden geleden
    Heel goed gezien, lachaert trekt terug de kaart van rechts zoals in 2018 en De Croo trekt de kaart van links, om nadien alles te vergeten, alleen de postjes zijn belangrijk want dat brengt geld in het blauwe bakje.