Peter Sagan ’s ochtends dronken van scooter gehaald in Monaco: “Sorry, ik heb het verpest”

Peter Sagan (33) is door de rechtbank van Monaco veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf en is drie maanden zijn rijbewijs kwijt. De Slovaakse sprinter van TotalEnergies werd in de ochtend van 12 mei aangehouden op de scooter en had te veel promille alcohol in zijn bloed. Woensdagavond excuseerde hij zich via sociale media.

Hugo Coorevits

Het vroege tijdstip van het vergrijp wijst erop dat Sagan de avond ervoor een leuk feestje had. De Slovaak bevestigt dit ook. Volgens Sagan was hij de avond ervoor tot drie uur uit geweest en had hij de volgende ochtend een afspraak met een vriend. Toen hij opstond was hij echter nog steeds dronken. Toch besloot de sprinter op de scooter te stappen.

Via sociale media gaf Sagan woensdagavond alle schuld toe. “Het spijt me heel erg dat ik het verpest heb tijdens een moment van zwakte”, aldus de drievoudige wereldkampioen. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn familie, mijn vrienden, mijn team, onze sponsors en iedereen die me gesteund heeft. Ik leer van deze fouten om in de toekomst een beter persoon te worden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het openbaar ministerie wijst de bekende sprinter erop dat hij een voorbeeldfunctie heeft en dat hij deze functie in acht moet nemen in zijn handelen. Op 1 juli staat Sagan aan de start van de Tour de France. Wellicht kan hij zich daar van zijn beste kant laten zien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen