Wagner-strijders die zaterdag de Russische stad Rostov controleerden en Wit-Russisch president Aleksandr Loekasjenko.
Volledig scherm
PREMIUM
Wagner-strijders die zaterdag de Russische stad Rostov controleerden en Wit-Russisch president Aleksandr Loekasjenko. © AP / ANP / EPA

RECONSTRUCTIE. “Hij zal je halverwege verpletteren als een insect, zei ik tegen Prigozjin”: president Loekasjenko hervertelt einde Wagneropstand (met zichzelf in de hoofdrol)

Vladimir Poetin had zaterdagochtend al beslist om het Wagner-konvooi dat op weg was naar Moskou plat te bombarderen. Dat zegt de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko in zijn relaas van die hachelijke dag. “Ik heb Poetin voorgesteld om niet te overhaasten en met Prigozjin te praten”, zo zet hij zijn eigen rol in de verf. Maar het meest intrigerende is dat hij de Wagner-baas als een misleide held bestempelt. Terwijl Poetin het vertikt om hem nog bij naam te noemen — wat zo goed als een doodvonnis is.

27 reacties

  • Stefan Thielemans

    10 maanden geleden
    Allemaal in scène gezet om Oekraïne vanuit wit Rusland binnen te vallen. Prigozjjin en Putin zijn de beste maatjes hoor!
  • guy meynen

    10 maanden geleden
    Wat Lukashenko verteld kan verbazingwekkend zijn, leugen of waarheid. Dat hij zichzelf in de hoofdrol zet is zeker niet verbazend. Poetin heeft zijn zeg gehad. Nu het woord terug aan Prigozhin. Spannend !
  • Patrick Claeys

    10 maanden geleden
    Een normaal mens kan gewoon niet begrijpen dat dergelijke creaturen zo'n leven kunnen/willen leiden. Constant oorlog voeren, medemensen onnoemelijk leed bezorgen en ondertussen ook altijd op je hoede moeten zijn dat men jou niet vermoordt... Ik begrijp het ëcht niet!
  • Norbert Bauwens

    10 maanden geleden
    Die gaan het Oekraïense leger richting binnenland Rusland lokken om ze dan in de rug vanuit Wit Rusland uit te roeien.
  • Dolph Dewalt

    10 maanden geleden
    Denk dat dit een tactiek is om de Oekraïners ver genoeg te laten komen om ze dan de eindslag toe te dienen.