“Samen zijn we sterk”: Vandecasteele spreekt voor het eerst in het openbaar sinds terugkeer uit Iran

Olivier Vandecasteele, de ngo-medewerker die een maand geleden na een ruiloperatie met Iran weer naar België werd gehaald, heeft woensdagavond voor het eerst sinds zijn terugkeer naar ons land in het openbaar gesproken.

jvh

Vandecasteele kwam samen met zijn familie naar het belfort van Doornik, zijn thuisstad, om er samen een reusachtig portret van zichzelf neer te halen – met assistentie van de technische stadsdiensten. Dat portret hing er maandenlang om de inwoners van de stad te herinneren aan het leed van Vandecasteele.

“België, ik hou van jou. Samen zijn we sterk. Dit waren de woorden die ik elke avond op de achterkant van mijn linkerhand schreef, om er de moed in te houden, dag na dag”, begint een geëmotioneerde Vandecasteele. Hoewel de Belg veilig thuis is, noemde hij ook enkele namen op van burgers die nog steeds vastzitten in Iran. “Ik smeek u, blijf hen steunen. Luister naar de schreeuw van hun families.”

LEES OOK. Olivier Vandecasteele laat eerste keer van zich horen na terugkeer: “Diep ontroerd door alle steun, het gaat goed met me”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER