Premier Alexander De Croo and Egbert Lachaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo and Egbert Lachaert. © BELGA

ONZE OPINIE. “Lachaert zou het programma van Ecolo ritueel verbranden, maar hij verbrandde er zich zelf aan”

“Het triumviraat dat ooit Vivaldi vormde - Alexander De Croo, Vincent Van Quickenborne en Egbert Lachaert - implodeert na het ontslag van Egbert Lachaert. De liberale partijvoorzitter stond steeds meer aan de zijlijn van de regering die hij vormde, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Lachaert kwam nooit in het reine met Vivaldi.”

43 reacties

  • Dirk Lemaitre

    10 maanden geleden
    Blauwe beloften maar rode realisaties. Trend en als logisch gevolg neergang van de partij ingezet door Verhofstadt en De Gucht, die partij nu finaal in de touwen door Decroo en Lachaert.
  • Gilbert De Keyser

    10 maanden geleden
    Krijgt een volk de leiders die het verdient! Dan is het met die 11 miljoen Belgen bedroevend gesteld. Zeg mij in alle oprechtheid en onpartijdigheid wie mijn stem nog waardig is. Een land in nood heeft geen reddingsplan en glijdt steeds verder af naar .... waar? Wie durft in te zetten op rechts, wie op links. Uitstelgedrag.... op een dag loopt alles vast!
  • Gino Sinnesael

    10 maanden geleden
    Open VLD zal tenonder gaan omwille van de ego's en de 'prestatiedrang' van sommigen. Enkel... blijven de prestaties uit; vraag dit maar eens aan de Belgische alleenstaanden en gepensioneerden die bij Vivaldi steeds uit de boot vallen. Andere 'groepen' rijven ze gemakkelijker binnen...
  • Marinus van Driel

    10 maanden geleden
    Een Rechtse voorzitter en een Linkse Premier, die zijn eigen partij loochent en enkel de slippen van de Linkse partijen draagt. Logisch dat zulk een situatie een explosief mengsel betekent. Een kampvuur ontploft ook als je er een gasfles in kiepert.
  • Baudouin De Jonghe

    10 maanden geleden
    Een pot nat. Allemaal dezelfde ,veel beloven zo mogelijk doen. En vooral ,goed de zakken vullen. De klucht van Iran ,was dan ook maar stuntreklame. Om te tonen ,zie eens wat wij gedaan hebben. Rousseau ,idem. Juist om kiezers te lokken. En ga zo maar door. We maken ons voor heel de wereld belachelijk. Wie durft in het buitenland nog zeggen ,ik ben Belg? Ik niet.