© robtv

IN BEELD. Cara Pils, Aiki Noodles en feesttenten: eerste Rock Werchter-kampeerders komen aan

Woensdag omstreeks 12.30 uur openden de poorten van The Hive, de grootste camping van Rock Werchter. Door het vroeg openen van de deuren, vermeed de organisatie de grote massa aan de inkom waardoor de wachtrijen beperkt waren. “Toch zijn we al vroeg uit de veren om hier zeker op tijd te zijn”, zegt Victor uit Nazareth.

Erik Van Eycken

Duizenden jongeren stroomden woensdagmiddag goed gepakt toe op The Hive, de grootste camping van Rock Werchter. Voor de meesten is dit stukje heilig gras de slaap- en verblijfplaats voor de komende vijf dagen. Het festival zelf opent pas donderdagmiddag de deuren. Toch willen deze kampeerders een dag vroeger bij zijn waardoor voor velen het festival dé vakantie-uitstap wordt na een drukke examenperiode. De meesten kennen hun resultaat nog niet, maar daar wordt niet over gemaald.

LEES OOK. ‘Bezint eer ge drinkt’ en de truc met de flesdop: hoe kan je besparen op de festivals?

(Lees verder onder de foto)

Duizenden kamperen op The Hive, en toch was het nooit lang aanschuiven.© Erik Van Eycken

Lore, Maïte, Hanne, Ewout, Victor en Vince uit Nazareth blijven tot maandagochtend in Werchter: “We weten dat we vermoeid zullen zijn”, zegt Vince. Voor Maïte is het haar eerste Rock Werchter: “Het is erg druk, maar het lost wel mijn verwachtingen in.” Naast een heleboel tenten en matten brengt Lore ook Aiki Noodles mee: “Natuurlijk ook bier en wat reservekledij inclusief een regenvestje.” Het zestal kwam met de trein en bus en was vroeg uit de veren: “Om 8.30 uur namen we al de trein om hier zeker op tijd te zijn”, zegt Victor. (Lees verder onder de foto)

Lore, Maïte, Hanne, Ewout, Victor en Vince uit Nazareth.© Erik Van Eycken

Maar er moet natuurlijk ook worden gewerkt. Freeke, Clarisse en Lisanne van de VUB-studentenvereniging Limburgia ruimen met een grijper heel de dag afval op The Hive: “We werken acht uur per dag, daarna trekken we naar de weide”, zegt Lisanne. “De combinatie van de twee is leuk en momenteel valt er nog niet veel te rapen, maar geloof me, dat zal snel veranderen.” “Verleden jaar was ik helemaal kapot na deze vijfdaagse, maar dat hebben we er graag voor over”, zegt Clarisse. (Lees verder onder de foto)

Freeke, Clarisse en Lisanne van de VUB-studentenvereniging Limburgia werken als vrijwilliger.© Erik Van Eycken

Maxim, Axelle en Natalia uit Beernem waren er ook als de kippen bij. Als een van de eersten bestormden ze het grasveld van de camping. “We zijn inderdaad vroeg vertrokken om hier als eerste te zijn, en dat is min of meer wel gelukt”, zegt Maxim. “De bussen in Leuven waren twee uur vroeger op post dan gepland, dus we hebben geluk gehad”, zegt Axelle. Maxim komt vooral om Muse live aan het werk te zien. “Ik heb geluk gehad want ik ben een laatkoper en had dus geen ticket. Gelukkig vond ik er eentje via Ticketswap”, geeft hij toe. Voor Natalia is het de eerste Rock Werchter: “Dit is nog groter dan verwacht, hier zetten we onze vakantie in”, zegt ze. (Lees verder onder de foto)

Maxim, Axelle en Natalia uit Beernem waren er als de kippen bij.© Erik Van Eycken

Het lijkt wel alsof ze de eerste keer een partytentje opzetten, maar voor Jasper, Lies, Mattias, Felix, Emile en Louis uit Zottegem is Rock Werchter geen onbekende meer. “We evenaren het werkritme van de overheid en plaatsen het tentje op ons gemak”, grapt Mattias. “Een festival zonder op een camping verbleven te hebben, is er geen. Dit is voor ons het evenement van het jaar”, aldus Emile. Wat steekt er in hun rugzakken? “Cara Pils en conserven omdat het altijd wel aanschuiven is voor warm water. We gaan dus voor koude pasta in blik, een dieetkuur dus”, zegt een goedgeluimde Felix. “Op een festival mag het al eens ongezond zijn.” (Lees verder onder de foto)

Jasper, Lies, Mattias, Felix, Emile en Louis uit Zottegem.© Erik Van Eycken

Margot en Anna uit Brugge wachten op de voorste rij achter het oranje touw zodat ze het kampeerterrein kunnen bestormen eens de organisatie de toestemming geeft. “We zijn net klaar met onze examens en bekijken dit als een reis. Het kostte ons immers om en bij de 600 euro”, legt Margot uit die kinesitherapie studeert. “We wachten op het moment dat we onze tenten kunnen installeren, daarna keren we terug naar de wagen om onze persoonlijke spullen uit te pakken. We zijn in totaal met negen. Sommigen komen later omdat ze nog examens hebben.” Ook bier voor de dames? “Dit jaar hebben we vooral sterke drank mee. Van bier word ik te snel dronken”, besluit Margot.

Margot (l.) en Anna (r.) hebben vooral sterke drank mee. Margot: “Van bier word ik te snel dronken.”© Erik Van Eycken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER