Airbnb in crisis? Vraagtekens bij de data

In verschillende Amerikaanse steden zijn de inkomsten van het verhuurplatform Airbnb met bijna 50 procent gedaald. Experts waarschuwen voor een vastgoedcrash vergelijkbaar met de subprime-crisis van 2008.

Waarom is dit belangrijk?

Airbnb was een van de allergrootste winnaars van de pandemie. De flexibiliteit van telewerk deed meer zakenmensen werk en vakantie combineren. De 'digital nomads' stonden zo aan de wieg van een trend, waarbij steeds meer Amerikanen vastgoed kochten om het op korte termijn te gaan verhuren. Net nu de pandemie voorbij is en de rente op leningen stijgt, overtreft het aanbod de vraag en raken vastgoedeigenaars in de problemen.

In het nieuws: De inkomsten van Airbnb zijn tussen mei 2022 en mei 2023 met bijna 50 procent gedaald in steden zoals Phoenix en Austin. Volgens Nick Gerli, CEO van Reventure Consulting, kan het omzetverlies van Airbnb leiden tot gedwongen verkopen van woningen die eerder op het platform werden aangeboden. Dat kan op zijn beurt een huizencrash kan veroorzaken.

Inkomsten Airbnb in vele steden daalden met 35 tot 47 procent

Zoom in. In steden zoals San Antonio, Nashville, Denver, New Orle

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer