“Vermoedelijke menselijke resten” in Titan-onderzeeër gevonden

In brokstukken van de Titan, de onderzeeër die implodeerde tijdens een duik naar het wrak van de Titanic, zijn ook “veronderstelde menselijke resten” aangetroffen. Dat meldt de Amerikaanse kustwacht.

adb, jvh
Bron: Metro

De Amerikaanse kustwacht denkt menselijke resten te hebben aangetroffen in brokstukken van de Titan-onderzeeër. Deze veronderstelde stoffelijke resten, “zorgvuldig verzameld uit het wrak”, zullen nu formeel worden geanalyseerd door medische experten. Ook de geborgen brokstukken worden onderzocht. Dit met het oog op “cruciale elementen voor het begrijpen van de oorzaak van deze tragedie”, zei Jason Neubauer, die het onderzoek van de Amerikaanse kustwacht leidt.

De Titan verdween op 18 juni spoorloos tijdens een duik naar de Titanic. In de daaropvolgende dagen werd vruchteloos gezocht naar de duikboot en haar vijf inzittenden, maar die zoektocht werd stopgezet na de vondst van brokstukken. Naar alle waarschijnlijkheid implodeerde de boot tijdens de duik, en kwamen de vijf inzittenden daarbij meteen om het leven.

De Amerikaanse en Canadese kustwacht, die een onderzoek hebben geopend naar de ramp, hebben inmiddels de grootste brokstukken van de boot geborgen. Volgens functionarissen van de kustwacht zijn onder meer het landingsframe van de onderzeeër en een achterdeksel gevonden. De stukken werden woensdag aan wal gebracht in het Canadese St. John’s in Newfoundland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer