Marcus Mumford, frontman Mumford & Sons
©CPU - Ymke Dirikx

Studio Brussel tipt: deze artiesten mag je niet missen op Rock Werchter dag 1

Elke festivaldag kiezen twee presentatoren van Studio Brussel hun niet te missen artiest uit de line-up van Rock Werchter 2023. Dag 1: Vandaag spot je Joris Brys aan de Main Stage bij Sam Fender, en trekt Flo Windey haar cowboylaarzen aan voor het concert van Mumford and Sons.

Joris Brys gaat naar Sam Fender

"Rock Werchter 2023 is het moment waarop mijn natte muziekdroom uitkomt", vertelt Joris Brys. "Ik ben me al vier maanden aan het voorbereiden om Sam Fender voor de eerste keer live te zien."

De indie singer-songwriter uit het Britse Newcastle werd opgepikt door de manager van Ben Howard in een café. Niet veel later rangschikte de BBC Fender bij de "Sound of 2018", als één van de nieuwelingen om in de gaten te houden.

Je kan Fender kennen van zijn meest bekende hit "Seventeen going under" (2021), een brief aan zijn 17-jarige zelf, toen zijn leven de foute richting uit ging. Muziek was zijn redding.

"Fender is live echt fenomenaal goed", vervolgt Brys. "En vorig jaar heeft hij geannuleerd, dus reden te meer om te komen kijken. Ik ga op de eerste rij staan, dus kom gerust af om met me mee te komen zingen."

BEKIJK - Sam Fender met "Seventeen Going under":

Sam Fender staat op donderdag 29 juni om 19:30 op de Main Stage.

Flo Windey gaat naar Mumford & Sons

Flo Windey kijkt dan weer uit naar de terugkeer van Mumford & Sons naar de Werchterse weide. De Britse folkrockgroep vervangt Stromae als headliner op dag 1. Die annuleerde enkele weken geleden zijn volledige “Multitude”-tournee wegens aanhoudende gezondheidsproblemen.

Extra reden te kiezen voor Mumford & Sons: Het wordt hun eerste Europese show in drie jaar tijd. Door de coronacrisis en de soloplaat van frontman Marcus Mumford is het lang geleden dat Mumford & Sons samen heeft opgetreden.

"Deze zomer is een soort reünie die per ongeluk tot stand is gekomen", zei frontman Marcus Mumford eerder in een interview bij Studio Brussel. "We hadden één concert gepland, en toen er andere vragen kwamen, vonden we het moeilijk om nee te zeggen omdat ze zo graag live spelen."

En wie weet loop je Flo Windey tegen het lijf aan de Main Stage vanavond: “Ik kijk superhard uit naar de set van Mumford and Sons op Werchter. Waarom? 1) Omdat ik hou van cowboys. 2) Ik word wild van banjo’s. En 3) Yeehaw!”

BEKIJK - Mumford & Sons met "I Will Wait":

Mumford & Sons staat op donderdag 29 juni om 23:30 op de Main Stage.

Meest gelezen