Minister Lahbib overleeft vertrouwensstemming

UpdateMinister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) heeft donderdag de vertrouwensstemming in de Kamer overleefd. De meerderheidspartijen schaarden zich achter de eenvoudige motie, waarmee ze de moties van wantrouwen van de oppositie wegstemden. Bij PS en Ecolo-Groen was er telkens één onthouding. Herlees hier onze liveblog.

634 reacties

  • Carine Goedertier

    10 maanden geleden
    Wat een showvertoning is dit ! Premier Decroo heeft en bakt er nog steeds niets van. Een totaal onbekwame regering die ons al heel veel geld gekost heeft en absoluut niet om fier op te zijn.
  • Emiel Van Roost

    10 maanden geleden
    Wat een regeringske, De Croo, het is één en al schandaal.
  • Ronald Van Geffen

    10 maanden geleden
    De zoveelste fratsen van deze regering, is er nog wel iemand die wil stemmen op die partijen.
  • Karel Van Beeck

    10 maanden geleden
    Zoals ik eerder zei: Storm in glas water!
  • Yves Gysel

    10 maanden geleden
    Natuurlijk blijven ze minister Lahbib steunen, anders trekt haren voorzitter mijnheer Bouchez de stekker eruit en hebben we eerder federale verkiezingen. Toch, zeer mooi, prachtig drama theater. (Ironisch bedoeld weliswaar)
  1. Twee Iraniërs die deelnamen aan betoging in Brussel getuigen: “Onze moeder in Iran werd maandagnacht aangepakt door de Iraanse geheime dienst”
    PREMIUM
    Politiek

    Twee Iraniërs die deelnamen aan betoging in Brussel getuigen: “Onze moeder in Iran werd maandag­nacht aangepakt door de Iraanse geheime dienst”

    Vandaag stemt de voltallige Kamer over het lot van buitenlandminister Hadja Lahbib (MR), nadat meerderheid én oppositie openlijk twijfelden over haar aanblijven na de Irangate. En net nu komen twee uitgeweken Iraanse oppositieleden met een onrustwekkend verhaal. Nadat zij op 13 juni werden gefilmd tijdens een protestactie in Brussel, werd hun moeder in Iran urenlang op de rooster gelegd door de veiligheidsdiensten. “Pure mentale foltering", noemen ze het. Hun getuigenis aan HLN is hard: “Door de naïeve minister is onze veiligheid én die van onze familie in Iran schade toegebracht.”
  2. Adieu, Maestro: wanneer krijg jij je nieuwe bankkaart? En vanwaar de (verplichte) switch?
    Spaargids.be

    Adieu, Maestro: wanneer krijg jij je nieuwe bankkaart? En vanwaar de (verplichte) switch?

    Houders van een Maestro-bankkaart moeten afscheid nemen van hun oude kaart en krijgen een nieuwe Debit Mastercard of Visa Debit in de plaats. Wanneer is die switch gepland? Wat zijn de verschillen tussen je oude en nieuwe kaart? En wat als je met je oude Maestro een hotel reserveerde, maar ter plaatse aankomt met je nieuwe exemplaar? Drie vaak gestelde vragen, waarop Spaargids.be drie duidelijke antwoorden formuleert.