Mich Vergauwen, woordvoerder van VAB.
Volledig scherm
PREMIUM
Mich Vergauwen, woordvoerder van VAB. © Getty Images/Maskot / Tessa Kraan

“Frankrijk niet langer de laadpaalwoestijn”: 12 tips voor 50.000 Belgen die voor het eerst elektrisch op vakantie vertrekken

Voor zo’n 50.000 Belgische gezinnen wordt het deze zomer de eerste keer dat ze met de elektrische wagen op vakantie trekken, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Is dat ondertussen doenbaar? Mobiliteitsorganisaties Touring en VAB geven tips en tricks om stressloos aan je vakantiebestemming te geraken: trager rijden is sneller, je batterij loopt ook leeg terwijl jij aan het zwembad ligt en tien andere dingen die je moet weten.

30 reacties

  • Johan De clercq

    10 maanden geleden
    50.000 ???? Zogezegd probleem loos. En wat met straks die 1 650 000 anderen op de baan ???
  • pieter vandenberghe

    10 maanden geleden
    Hoeveel kosten de laadbeurten in Frankrijk aan de (snel)laders?
  • Dirk Mertens

    10 maanden geleden
    Als 50 % werkt is het veel. Veel langs de grote banen, binnenland is een ramp. Buitenlandse kredietkaarten of buitenlandse abonnementen worden dikwijls niet aavaard (veelal alleen Franse worden aanvaard - beetje chauvinisme zekers 😄)
  • Greet Verellen

    10 maanden geleden
    Net terug van verlof uit Frankrijk. Laadinfrastructuur is top in Frankrijk. Gemiddeld 3x bijladen met een snellader (20-tal minuten) en voordeel is dat je de benen eens kunt strekken en een plaspauze kunt inlassen. Alleen maar voordelen vind ik. Rit was veel ontspannender dan vroeger met een traditionele wagen.
  • Renée Verhoeven

    10 maanden geleden
    En dan moet je weten dat 85% op stroom rijdt van gascentrales en kerncentrales, rekening houdend met de verliezen in centrale en transport van elektriciteit, laadverliezen en rendement EV, kom je slechter uit dan brandstofwagen! En alle andere nadelen moet je er dan ook nog eens bijnemen. EV's zijn een tussenstap naar brandstofcellen op waterstof, alle voordelen van elektrisch rijden samen met die van snel tanken en grote actieradius zoals diesel. Er wordt aan gewerkt!