© Instagram

F1-icoon Fernando Alonso verkoopt zeldzame Ferrari voor astronomisch bedrag: “Het is een magisch kunstwerk”

Fernando Alonso is een beetje rijker geworden. De ex-werelkampioen in de F1 heeft namelijk zijn Ferrari Enzo verkocht.

Vincent Van Genechten
Bron: Marca

De Enzo is niet zomaar een Ferrari. Er werden er amper 399 van gemaakt en de auto werd ontworpen als een soort F1-wagen. Zelfs paus Johannes Paulus II had er eentje, die hij voor 3,5 miljoen euro veilde om het geld vervolgens aan het goede doel te schenken.

De V12-motor heeft 650pk en de Enzo behoort toe tot het unieke ‘Olympus’-gamma van het Italiaanse automerk. Alonso bezat bovendien de allereerste Enzo die van de band rolde, in 2011. Sindsdien reed de Spanjaard er amper 4.800 kilometer mee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Deze wagen betekent veel voor mij”, stelde Alonso toen hij de wagen te koop stelde bij Monaco Car Auctions. “Ik heb er een geweldige tijd mee gehad, het is een magisch kunstwerk.”

Uiteindelijk kreeg de Spanjaard er 5,4 miljoen euro voor, precies binnen de schatting. “Het behalen van zo’n hoog bedrage voor een auto van zo’n gedistingeerde herkomst toont aan dat we in staat zijn om prijzen te realiseren voor enkele van de beste auto’s ter wereld”, aldus Laurent Blomet, oprichter en directeur van Monaco Car Auctions.

© Monaco Car Auctions

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer