© ATV

56 banen bedreigd bij chemiebedrijf Ineos Phenol in Doel

Bij chemiebedrijf Ineos Phenol in Doel zijn 56 banen bedreigd door een reorganisatie, zo meldt het bedrijf. “We begrijpen dat de aankondiging van de reorganisatie hard aankomt bij de betrokken medewerkers”, zegt directeur Hugo Piot.

emke
Bron: BELGA

De directie van Ineos Phenol kwam donderdagochtend samen tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Tijdens de vergadering heeft het management aangekondigd dat ze de activiteiten op de site in Doel willen reorganiseren.

Het voorgestelde ‘toekomstplan’ omvat een vermindering van het personeelsbestand met 30%, ofwel 56 banen. In overeenstemming met de Renault-wetgeving gaat nu de informatie- en raadplegingsfase van start. Het plan moet een antwoord bieden op “de moeilijke marktomstandigheden en moet de positie en concurrentiekracht van het bedrijf in Antwerpen versterken”.

“Met dit voorgenomen toekomstplan reageren we op de moeilijke marktomstandigheden zodat we de concurrentiepositie op de site in Antwerpen op de globale markt kunnen versterken”, aldus Hugo Piot, directeur van Ineos Phenol in Doel. “We begrijpen dat de aankondiging van de reorganisatie hard aankomt bij de betrokken medewerkers en we zullen daarom alles in het werk stellen om het aantal naakte ontslagen te beperken.” Verder laat Piot weten dat er zo snel mogelijk een sociaal overleg wordt opgestart.

Ineos Phenol Doel zet de stof cumeen om in fenol, aceton en AMS. Die basischemicaliën kennen een breed gebruik in allerhande sectoren. De site geldt naar eigen zeggen als de grootste fabriek ter wereld voor fenol met een productiecapaciteit van 680.000 ton per jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER