radio2

Margriet Hermans wees aanbod Vooruit-voorzitter Conner Rousseau af: "Ik ben te oud voor een politieke comeback"

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft aan zangeres Margriet Hermans gevraagd om opnieuw in de politiek te stappen. "Fijn dat hij aan me denkt. Ik vind Conner ook heel capabel, maar ik heb vriendelijk bedankt. Ik word volgend jaar 70, ik wil dat niet meer." Eerder deze week klaagde Margriet Hermans nog dat de politiek te weinig rekening houdt met senioren. 

Eerder deze week klaagde Margriet Hermans nog dat de politiek te weinig rekening houdt met senioren. Ze vertelde dat in het duidingsprogramma "Terzake" op Canvas. Vanochtend was ze te gast bij "Goeiemorgen Morgen!" op Radio2. Bij Peter Van de Veire en Kim Van Oncen ging ze verder op dat elan. “Niemand vraagt iets aan de senioren. De politiek moet wakker geschud worden, want men laat 20 procent van de mensen links liggen".

Hermans vindt het stuitend dat ouderen niet meer lijken mee te tellen in onze maatschappij. "Als je 60-plusser bent, lijkt het of je niet meer belangrijk bent voor de economie. Ook niet voor de politiek trouwens. Het zou goed zijn dat er een minister van Senioren komt." 

BEKIJK: Margriet Hermans legt uit waarom ze niet meer in de politiek wil

Videospeler inladen...

Eens je 60-plusser bent, lijkt het of je niet meer belangrijk bent voor de economie, noch voor de politiek

Margriet Hermans, zangeres en ex-politica

Op de vraag of ze die rol zelf zou willen opnemen, geeft Hermans een duidelijk antwoord. "Ik wil geen actief politicus meer zijn. De vraag is nochtans al gekomen. Conner Rousseau van Vooruit heeft me al gebeld. Ik heb heel veel sympathie voor hem. Hij heeft een heel goede visie, maar ik vind mezelf te oud om dat nog te doen. Voor een job als kabinetsmedewerker van de minister van Senioren mogen ze me wél altijd bellen."

Een politieke terugkeer zit er dus niet in. Hermans was vroeger onder meer Vlaams Parlementslid voor VLD (nu Open VLD). "Als ik sommige dingen nu hoor of lees, kriebelt het om het opnieuw te doen. Maar mijn hart kan dat niet meer aan. Daarvoor zie ik de mensen te graag." 

Meest gelezen