Betalen bij Zalando: “Een lokale mobiele betaaloplossing is onmisbaar”

Het gebeurt niet elke dag dat Zalando deelneemt aan een interview, maar voor deze gelegenheid schoven ze met plezier aan in de nieuwste aflevering van Paying Attention. Het resultaat? Een gesprek met open vizier over de snelheid waarmee een multinational mobiele betaaloplossingen omarmt. 

Een lokale, mobiele betaaloplossing bij Zalando in België, nu pas? Zalando heeft er geen probleem mee als host Fatma Taspinar hen de vraag kritisch voor de voeten werpt. “Als bedrijf dat actief is in 25 landen in Europa moeten wij zorgvuldig afwegen waar wij investeren en nieuwe diensten lanceren. We hebben eerst ingezet op de uitbouw van ons distributiesysteem (retail), waardoor Belgische bedrijven miljoenen klanten in het hele land bereiken door hun winkels op ons platform aan te sluiten. Een lokale mobiele betaaloplossing was de onmisbare volgende stap.”

Mobiele betaalmethode als facilitator

“Zo’n 75 procent van onze Belgische klanten shopt vandaag ook online, en meer dan de helft van de aankopen verloopt via de smartphoneapplicatie”, werpt Zalando op in de nieuwste aflevering van Paying Attention. Het was dan ook geen verrassing dat Zalando recent een mobiel betalingssysteem integreerde op zijn platformen. “Op die manier hebben we de kaartlezer overbodig gemaakt en het proces sterk vereenvoudigd, met als resultaat een meer aangename koopervaring.”

Otomat

In deze vijfde episode van Paying Attention komt ook Otomat aan bod, de pizzaketen à la Belge. “Om het de consument zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden we alle vormen van elektronisch betalen aan”, laat medeoprichter Bernard Sironval optekenen. “Het afrekenen moet goed gaan, want het is het eindpunt van de koopervaring en dat blijft altijd hangen bij de klant.”

Bernard Sironval doet tevens uit de doeken waarom mobiele betaalmogelijkheden tegenwoordig als een olympisch minimum gelden en gaat ook in op de mogelijkheid om mobiel te betalen met maaltijdcheques.

Benieuwd naar de inzichten van Zalando en Otomat? Luister nu naar de nieuwe aflevering van Paying Attention.

Meer