© DBA

Margriet Hermans wees aanbod Vooruit-voorzitter Rousseau af: “Ik ben te oud om opnieuw in de politiek te stappen”

Conner Rousseau heeft zangeres Margriet Hermans gevraagd om opnieuw in de politiek te stappen. Dat zegt Hermans donderdagochtend bij Peter Van de Veire en Kim Van Oncen in het ochtendprogramma ‘Goeiemorgen, Morgen’ op Radio2. “Ik heb veel sympathie voor Conner Rousseau, maar ik heb vriendelijk bedankt”, zegt ze.

emke

Eerder deze week hekelde de zangeres in Terzake dat de politiek te weinig rekening houdt met senioren. In het Radio2-programma Goeiemorgen, Morgen vraagt presentator Peter Van de Veire of ze zelf niet terug in de politiek wil stappen om daar verandering in te brengen. Hermans was vroeger Vlaams Parlementslid voor VLD, nu Open Vld. Maar een politieke comeback zit er niet in.

“Ik wil geen actief politicus meer zijn. Daarvoor zie ik de mensen te graag. Ik heb nochtans de vraag gekregen van Conner Rousseau, hier in de gangen van de VRT-studios”, zegt ze. “Ik heb veel sympathie voor hem en hij heeft een goede visie, maar ik word 70 jaar volgend jaar. Ik vind mezelf te oud om terug in de politiek te stappen.”

LEES OOK. Margriet Hermans kritisch voor Radio2: “Ze laten de senioren in de steek”

Voor een functie als kabinetsmedewerker voor de minister van Senioren mogen ze haar wel altijd bellen, zegt ze. “Ik weet heel goed wat er leeft in mijn generatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER