© DBA

Bart De Wever (N-VA) over akkoord met Engie: “De regering speelt met vuur”

Bart De Wever haalt op Twitter uit naar het akkoord dat de federale regering bereikte met de Franse energiereus Engie over het openhouden van kernreactoren Tihange 3 en Doel 4. Volgens hem speelt de regering met vuur.

red

“Uitbater Engie heeft haar plafondprijs binnen, in ruil voor een zoveelste intentieverklaring”, begint hij zijn tweet. “De overheid ontving(!) tot op heden jaarlijks miljoenen aan nucleaire taks, maar wordt nu opgezadeld met een onbegrensde factuur van ‘minstens’ enkele tientallen miljarden.” De Wever noemt die kosten “de prijs van jarenlange groene sabotage”.

De Antwerpse burgemeester meent dat de regering met dit akkoord de onderhandelingsmarge verliest die er nog was om de sluiting van andere centrales tegen te houden. Hij haalt recente rapporten aan die zouden tonen dat twee kerncentrales onze energiebevoorrading onvoldoende verzekert. “De regering speelt met vuur”, besluit De Wever.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) verzekerde donderdag bij de voorstelling van het akkoord dat “de bevoorrading van ons land nog nooit zo zeker is geweest als vandaag”.

LIVE. Regering stelt akkoord met Engie voor: volg hier wat er beslist is over verlenging kerncentrales

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER