Hinder in Antwerpse haven na explosie in schakelkast van Fluvius kan tot morgenmiddag aanhouden

Nog een 60-tal bedrijven in de Antwerpse haven zit zonder stroom na een explosie in een schakelkast van Fluvius vanmiddag. Zo'n schakelpost is een grote cabine die energie levert aan een groot deel van de Antwerpse haven. Het zou nog tot morgenmiddag kunnen duren voordat het defect verholpen is. 

Rond 13 uur vanmiddag heeft er een kleine explosie plaatsgevonden in een schakelpost van Fluvius aan de Wilmarsdonksteenweg. Die schakelpost levert stroom aan een groot deel van de Antwerpse haven. "Ongeveer 1.500 gezinnen en bedrijven zaten op dat moment zonder elektriciteit. Het gaat vooral om bedrijven uit het havengebied", legt David Callens van Fluvius uit. 

Fluvius is nog steeds volop bezig om bedrijven en gezinnen weer van stroom te voorzien. "De cabine is volledig vernield. Daarom moeten we een noodcabine plaatsen. Dat vraagt tijd, dus het is een realistische schatting dat de hinder pas morgenmiddag opgelost zal zijn. Momenteel zitten nog zo'n 60 bedrijven zonder stroom. Zij hebben de pech dat ze hun stroom rechtstreeks van de vernielde cabine kregen. De andere bedrijven hebben we terug van stroom kunnen voorzien via andere posten. We werken zo hard als we kunnen." 

Het is voorlopig onduidelijk wat de ontploffing heeft veroorzaakt, maar vermoedelijk gaat het om een kortsluiting. 

Meest gelezen