Lore en Jonas uit Alsemberg bouwen oude schoolbus om tot hotel op wielen

Lore Steyaert en haar vriend Jonas uit Alsemberg, Beersel, kochten een oude schoolbus en bouwden deze om tot hotel op wielen. Op die manier wil het koppel samen met andere reizigers roadtrips maken door Europa. "Avontuurlijker dan een all-in hotel, maar luxueuzer dan een tent."

Al jaren trokken Lore Steyaert uit Alsemberg en haar vriend Jonas De Smet uit Oudenaarde op vakantie met de campervan. Maar toen ze Wim Lybaert in het Vrt1-programma Columbus gasten zagen ontvangen in zijn rijdend huis, beslisten ze er een voorbeeld aan te nemen. "Hetgeen Wim Lybaert deed, sprak ons enorm aan. Dus beslisten we een half jaar geleden om een bus te kopen en daar een rijdend hotel van te maken", vertelt Lore. 

De bus: voor en na
Off the Beathen Path

Het hotel op wielen heeft alle comfort van een gewoon hotel, vertelt Lore. "Er zijn bedden, er is een badkamer met bad en douche en een keuken." De gasten van Lore en Jonas slapen allemaal in één ruimte, maar wel in aparte bedden die "afsluitbaar" zijn. Of ze hun medereizigers dan niet beu worden? "We doen activiteiten samen, maar zorgen er ook voor dat iedereen genoeg 'me-time' kan nemen."

Tien dagen blijven stilstaan op dezelfde plek, dat is niks voor Lore en Jonas. "We rijden rond met ons hotel. We zijn veel buiten en blijven niet op één plek staan. Zo doen we een rondreis in Noorwegen, maar we gaan ook naar Griekenland en IJsland. Dat is het leuke eraan, we nemen ons hotel gewoon mee naar waar we willen."

Off the Beathen Path
Off the Beathen Path

Meest gelezen