Opnieuw salmonella ontdekt in Ferrero-fabriek in Aarlen, maar niet in voedingsproducten

Archiefbeeld© BELGA

Er is een geval van salmonella ontdekt in de omgeving van de chocoladefabriek van Ferrero in Aarlen. Dat bevestigt het Voedselagentschap FAVV. Het benadrukt wel dat “geen enkel voedingsmiddel positief heeft getest”.

jvh
Bron: BELGA

De salmonellaontdekking kan afkomstig zijn van een plint of zelfs van een schoen, zegt FAVV-woordvoerster Aline Van den Broeck. Dat ze opgemerkt werd, heeft waarschijnlijk te maken met de verscherpte controles door het personeel sinds een salmonella-uitbraak een jaar geleden leidde tot de sluiting van de fabriek, kinkt het. 

Het personeel “heeft de nodige maatregelen genomen”, aldus nog de FAVV-woordvoerster. “Het risico is volledig onder controle. Geen enkel eindproduct bestemd voor consumptie heeft positief getest.” Er heeft ook geen enkel product de fabriek verlaten, voegt ze toe.

De fabriek moest begin april 2022 de deuren sluiten na een salmonellabesmetting. Meer dan 3.000 ton Kinder-chocoladeproducten die er waren geproduceerd, werden wereldwijd teruggeroepen. Ruim twee maanden later kon de fabriek heorpstarten. Sindsdien worden er meerdere controles uitgevoerd per dag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen