De bekende paardenkoetsen zullen vanaf 2024 niet langer te zien zijn in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
De bekende paardenkoetsen zullen vanaf 2024 niet langer te zien zijn in Brussel. © Lukas

Brussel bant paardenkoetsen: “Je zal ze wel nog zien rijden, alleen... zonder paarden”

Vanaf 2024 is het einde verhaal voor de herkenbare paardenkoetsen in Brussel. Al jaren vervoeren ze bezoekers over iconische plekken zoals de Grote Markt, maar binnenkort worden ze vervangen door elektrische exemplaren. Uitbater Thibaut Dantine wijst op de logistieke moeilijkheden, maar ook op een mentaliteitswijziging. “Er groeit steeds meer kritiek op bedrijven die geld verdienen met dieren, terwijl onze paarden goed verzorgd werden.”

  1. RESTOTIP. Mathias (35) en Wendy (33) blazen nieuw leven in De Koetsier: “Zo trots op onze zaak én de prachtige locatie”
    PREMIUM

    RESTOTIP. Mathias (35) en Wendy (33) blazen nieuw leven in De Koetsier: “Zo trots op onze zaak én de prachtige locatie”

    Goed nieuws voor wie graag een hapje gaat eten in De Koetsier: het restaurant in het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw heeft de deuren heropend. De nieuwe uitbaters, Mathias Scheppers en Wendy De Moté, toveren de Belgische keuken op je bord. Wij waren meer dan enthousiast om een bezoekje te brengen aan de mooie zaak naast het kasteel en de rozentuin. En we kwamen alvast niet teleurgesteld buiten.
    Sint-Pieters-Leeuw
  2. Oud Kasteel doet de kaatssport herleven in Halle: “Ooit waren hier meer dan twintig ploegen, nu interesseert het nog amper iemand”
    PREMIUM

    Oud Kasteel doet de kaatssport herleven in Halle: “Ooit waren hier meer dan twintig ploegen, nu interes­seert het nog amper iemand”

    Het lijkt lang geleden, maar ooit was kaatsen veruit de populairste sport in Halle. Jaar na jaar nam de interesse af en in 2021 hield Amis Réunis Buizingen het als laatste Halse kaatsclub voor bekeken. Sindsdien bleef het akelig stil op de kaatsterreinen in Buizingen, Essenbeek of in de Biezeweide. Maar daar komt verandering in, want komende zondag wordt er na meer dan tien jaar opnieuw gekaatst in het Warandepark in Essenbeek: “We doen dit puur voor het plezier, maar we willen wel elke wedstrijd winnen.” Wij haalden onze lederen handschoen uit de kast en trokken naar Essenbeek.
    Halle