‘Bolle Jos’ (l.) en een peperduur horloge dat de politie vond bij een grote politieactie in Turkije (r.).
Volledig scherm
‘Bolle Jos’ (l.) en een peperduur horloge dat de politie vond bij een grote politieactie in Turkije (r.). © Opsporing Verzocht / Politie

Terwijl er klopjacht op hem plaatsvindt, krijgt ‘Bolle Jos’ goed nieuws: vrijspraak in megaproces

Terwijl opsporingsdiensten in Turkije al weken jacht op hem maken, kwam bij ons de zaak van ‘Bolle Jos’ voor de rechter. De meest gezochte crimineel van Nederland werd vrijgesproken voor de smokkel van cocaïne, goed voor een waarde van een half miljard euro.

  1. Tienduizend hoogtemeters, 350 kilometer non-stop: Antwerpse sportcoach Elias (32) verlegt alwéér zijn grenzen voor chronisch zieke kinderen
    PREMIUM

    Tiendui­zend hoogteme­ters, 350 kilometer non-stop: Antwerpse sportcoach Elias (32) verlegt alwéér zijn grenzen voor chronisch zieke kinderen

    Zestien uur op de klimfiets voor het goede doel: daar had de Antwerpse sportcoach Elias Renard (32) zaterdag op gerekend. Het werden er dik negentien op de flanken van de Col du Rosier, een kuitenbijter van 4,4 kilometer die we kennen van Luik-Bastenaken-Luik. “Ik heb zwaar afgezien, ik had het koud in de afdalingen en mijn eten kwam geregeld ‘naar boven’. Gelukkig had ik fantastische supporters.” Check: de 10.000 beoogde hoogtemeters zijn afgevinkt.
    Antwerpen
  2. “We zijn het wachten beu”: aangrijpend filmpje met kindjes die uit de boot vallen voor bijzonder onderwijs gaat viraal
    PREMIUM

    “We zijn het wachten beu”: aangrij­pend filmpje met kindjes die uit de boot vallen voor bijzonder onderwijs gaat viraal

    “Uw kind kan volgend jaar niet naar school.” Die boodschap ontvingen honderden ouders in Antwerpen deze week. Volgend schooljaar is er voor hun kind géén plaats in het bijzonder onderwijs in de stad. In totaal vallen 693 kinderen uit de boot. De ouders trekken nu gezamenlijk aan de alarmbel via een filmpje. Hun oproep werd afgelopen weekend massaal gedeeld op sociale media. “De medewerker van de stad toonde begrip. Maar een mogelijke oplossing? Die had ze niet.”
    Antwerpen
  1. Antwerpse haven verliest met Jan Pellens (84) visionair man: “Bedacht als baas van Hessenatie concept van containerterminals aan Schelde”

    Antwerpse haven verliest met Jan Pellens (84) visionair man: “Bedacht als baas van Hessenatie concept van container­ter­mi­nals aan Schelde”

    “Een visionair man, ontzettend belangrijk voor de groei van Antwerpen als containerhaven. Op persoonlijk vlak veeleisend voor zijn medewerkers, maar ook voor zichzelf.” Havenkringen reageren met veel respect op het overlijden van Jan Pellens (84). Hij was in de jaren 80 en 90 de grote man van Hessenatie, het overslagbedrijf dat later – na een fusie met Noord Natie – werd overgenomen door het Singaporese PSA. Pellens was ook geruime tijd voorzitter van AGHA, de voorloper van Alfaport, koepel van werkgeversorganisaties in de Antwerpse haven.
    Antwerpen
  2. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.