© fvv

Net veroordeeld voor verkrachting, nu opgepakt

Antwerpen -

Het zijn turbulente tijden voor de omstreden horecabaas Ladislas L. De correctionele rechtbank veroordeelde hem maandag nog tot vier jaar met uitstel omdat hij een dronken jongeman had verkracht, donderdag werd hij in Antwerpen door het KALI-team gearresteerd bij een controleactie op het Theaterplein. Een arrestatie die de man doodleuk ontkent: “Dat is vals nieuws.”

Joris van der Aa, Pieter Huyberechts

Hij prijkte vanochtend nog in een groot artikel op deze site, naar aanleiding van zijn veroordeling wegens verkrachting én de opening van zijn nieuwe ‘festive restaurant’ Coco Brussels. De man die in dat artikel verklaarde dat hij “niet kapot te krijgen” is, werd diezelfde dag nog in de boeien geslagen door financiële speurders van het KALI-team. Getuigen zagen hoe Ladislas L. werd afgevoerd door politiemensen. Maar de man zelf ontkent glashard dat hij werd opgepakt. “Vals nieuws”, stuurt hij vanuit een kebabzaak. “Ik zit iets te eten.”

LEES OOK. Begin deze week nog veroordeeld voor verkrachting, nu werkt hij mee aan nieuwe excentrieke club in Brussel

Het parket van Antwerpen bevestigt wel degelijk dat Ladislas L. een tijdje van zijn vrijheid werd beroofd. “Betrokkene werd gearresteerd omdat hij gesignaleerd stond voor verhoor in een onderzoek naar financiële fraude en witwaspraktijken”, zegt Kato Belmans van het parket van Antwerpen. “Na verhoor werd hij vrijgelaten.”

De speurders van het KALI-team wilden Ladislas L. verhoren over Coco, het inmiddels failliete feestrestaurant in de Arenbergstraat, dat door het KALI-team werd gesloten wegens fraude en witwaspraktijken. Dat ze Ladislas L. donderdag aantroffen op het Theaterplein, was eerder een toevalstreffer. De speurders, die gespecialiseerd zijn in het detecteren van louche investeringen van crimineel geld in de legale zakenwereld, deden een controleactie in het pand van het voormalige restaurant Murni aan het Theaterplein dat via AG Vespa eigendom is van de stad Antwerpen en waar de speurders tot hun verbazing Ladislas L. aantroffen. L. beweert dat hij “alleen het interieur ontwerpt” en niet bij het restaurant dat hier wordt opgestart, betrokken is.

Coco Brussels

De speurders vermoeden dat Ladislas L. gewoon opnieuw probeert om een zaak op te starten in Antwerpen, en opnieuw met onbekende en duistere geldschieters. Dat L. het opnieuw in de Scheldestad probeert, is verrassend te noemen omdat het KALI-team hem sinds de sluiting van Coco voortdurend in de gaten houdt. L. deed de voorbije maanden verwoede pogingen om een nieuwe zaak op te starten, maar die plannen liepen steeds spaak omdat de speurders stokken in de wielen staken.

L. kondigde in het artikel van deze ochtend bovendien de opening aan van Coco Brussels, een gelijkaardig restaurantconcept als Coco in Antwerpen, al benadrukte hij dat hij ook hier alleen voor “het ontwerp van het interieur” zorgt.

LEES OOK. Verkrachting bewezen, vier jaar cel met uitstel voor omstreden horecabaas

Over zijn veroordeling wegens verkrachting van een dronken jongeman die bij hem was blijven slapen, zei L. dat hij nooit de bedoeling had om seks zonder wederzijdse toestemming te hebben. De rechtbank veroordeelde hem omdat de rechter van mening was dat het slachtoffer te dronken was om in te stemmen met anale seks. Ladislas L. gaf toe dat hij een fout had gemaakt en zei de redenering van de rechter te begrijpen. De rechtbank veroordeelde hem tot vier jaar met uitstel. Als hij nieuwe veroordelingen oploopt, riskeert hij die vier jaar toch te moeten uitzitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen