Wouter Beke en Bart De Wever begraven de strijdbijl

CD&V-voorzitter Wouter Beke en N-VA-kopman Bart De Wever hebben de plooien gladgestreken en gaan zich voortaan focussen op inhoudelijke discussies politieke partijen en niet meer te vervallen in gekissebis en geruzie.

tg

“Een economisch engagement, een sociaal project’. Dat is de titel van het regeerakkoord dat in oktober 2014 werd afgesloten. De voorbije jaren werden in uitvoering van dit regeerakkoord belangrijke hervormingen doorgevoerd. De private jobcreatie stijgt, meer mensen zijn aan de slag en dankzij de taksshift houden werknemers meer over van hun loon en zijn onze bedrijven weer concurrentieel. Het land is veiliger en we investeren weer in politie en justitie”, zegt Beke.

“We hebben de ambitie om onder dit motto de komende twee jaar verder te werken. Dit mogen geen verloren jaren worden. Bovendien liggen er ook nog grote uitdagingen op ons bord”, klinkt het.

Werk verderzetten

Beke zegt dat De Wever en hij een streep trekken onder het verleden. “Wij hebben hierover samen met de premier een diepgaand gesprek gehad. Er is afgesproken om te focussen op inhoudelijke discussies tussen politieke (meerderheids)partijen en niet te vervallen in gekissebis en geruzie. Op die manier wil de regering de komende maanden op een constructieve manier en met ambitie haar werk verderzetten”, klinkt het.

Concreet wil dat zeggen dat de regeringsleden loyaal zullen zijn en dat beide partijen de premier hebben gezegd dat het “de solide ambitie is om te blijven hervormen”. Daarom zijn naast de communicatieregels ook werkafspraken voor de komende drie maanden gemaakt.

Tussen CD&V en N-VA zat er een dik haar in de boter, onder meer na verklaringen van staatssecretaris voor gelijke kansen Zuhal Demir. CD&V eiste publieke excuses maar die kwamen er niet en lijken ook niet meer aan de orde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen