Video toont gewelddadige arrestatie van autistische jongen (10)

Een Amerikaanse vrouw heeft het internet geschokt met een video op Facebook. Daarop is te zien hoe de politie haar autistische zoon van tien in de boeien slaat en arresteert.

guvs

De jongen werd door de directie van de school in november vorig jaar geschorst omdat hij een werknemer van de school had geslagen. De man diende ook een klacht in bij de politie. Afgelopen dinsdag liep de schorsing van de jongen af, maar pas toen sloeg de politie in actie. De verbazing van zijn moeder was dan ook groot toen haar zoon meteen hard werd aangepakt bij zijn terugkeer op school.

De jongen smeekte tijdens de arrestatie om niet te worden aangeraakt, maar de agenten luisterden niet. Terwijl John naar een politiewagen werd geleid, probeerde zijn moeder duidelijkheid te krijgen over de situatie. “Hij heeft autisme. Hij weet niet wat er gebeurt. Hij is doodsbang en amper tien jaar oud”, schreeuwt de vrouw. De jongen moest na zijn arrestatie een nacht doorbrengen in een jeugdinstelling. Op 11 mei moet hij voor de rechter verschijnen.

Op Facebook doet de vrouw haar relaas. “John is zo’n lieverd als hij zich in een liefdevolle omgeving bevindt. Hij heeft manieren, zegt ‘ja’, ‘dankjewel’ en ‘alsjeblieft’. Maar als hij boos wordt, kan hij onhandelbaar zijn. Dat zie je ook in deze video, waarin hij al zijn vaardigheden moet aanwenden om kalm te blijven.”

Met de beelden wil de vrouw nu zo veel mogelijk mensen bewust maken van het gebrek aan faciliteiten binnen het schoolsysteem om kinderen met beperkingen te ondersteunen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer