Zwangere Guy, Mumford & Sons en The 1975.© Kris Van Exel

Dit was dag 1 op Rock Werchter: plensbui tijdens Stromae-vervanger, Zwangere Guy 22 kilo lichter en optreden dat abrupt én te vroeg stopt

Dag 1 van Rock Werchter zit erop. Zonder Stromae, maar wel met ander Belgisch geweld. Lees hier wat onze muziekreporters ter plaatse van de optredens vonden.

bpr, evdg, eadp

Zwangere Guy: “Kus mijn kloten en los het op” ****

© Kris Van Exel

“Deze shit is mijn therapie”, zei Zwangere Guy donderdagmiddag op het hoofdpodium. Hij louterde zichzelf, en met hem het hele publiek. Lees hier de volledige recensie.

Froukje: Nederland stuurt zijn dochters uit ****

Ze is amper 21 en brengt Nederpop op een verfrissende manier naar Rock Werchter. Onthoud de naam: Froukje. Lees hier de volledige recensie.

The 1975: Mindfuck, absurditeit en muilentrekkerij ***

Hebben we ‘m al gehad, de meest bevreemdende ervaring op deze Rock Werchter? Zo voelt het toch na de passage van The 1975 en vooral frontman Matty Healy (34). Lees hier de volledige recensie.

Warhaus: “Zijn er koppels die uit elkaar willen gaan?” ****

© Maarten De Bouw

Radiostem en presentator van dienst Stijn Van de Voorde wou er weinig woorden aan vuil maken, aan de introductie van Warhaus. Geheel terecht. Maarten Devoldere en de zijnen hebben geen inleiding meer nodig. Er werd gevraagd om een traag opbouwend applaus, maar een publiek dat dit al op voorhand als een hoogtepunt beschouwt, laat zich niet vertragen. Nog voor een voet op podium gezet, toonde The Barn – dit jaar een pak groter dan de voorbije jaren – zich een Sportpaleis-menigte waardig. Lees hier de volledige recensie.

Mumford & Sons: maestro’s van de banjo, maar het dekentje is te zacht ***

De festivalorganisatie had het nog zelf gezegd: “Stromae vervangen is een quasi onmogelijke taak.” Mumford & Sons deed een zeer verdienstelijke poging, maar bleek dan toch niet het gedroomde alternatief. Lees hier de volledige recensie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer