© BELGA

Dario Gjergja blijft twee jaar langer bondscoach van Belgian Lions: “Streven om ons te kwalificeren voor het EK in 2025”

Dario Gjergja heeft zijn contract als bondscoach van de Belgian Lions met twee jaar verlengd tot Eurobasket 2025. Dat heeft de Belgische basketbalfederatie vrijdag bekendgemaakt. Het doel is dus om met de Kroatische bondscoach een plekje op het EK van 2025 af te dwingen.

Jorunn Vannoorden
Bron: BELGA

Gjergja, tevens coach van Oostende, volgde in 2018 Eddy Casteels op aan het hoofd van de Belgian Lions. Hij leidde de Belgische mannen naar de achtste finales op het EK van 2022 en naar de tweede kwalificatieronde voor het WK van 2023.

“Na een korte pauze om na te denken en te analyseren wat we de afgelopen jaren met de Belgian Lions hebben bereikt, ben ik trots om aan te kondigen dat er een overeenkomst is bereikt om ons avontuur samen voort te zetten tot het einde van het EK 2025”, klinkt het bij Gjergja.

“We zullen er opnieuw naar streven om ons te kwalificeren voor het EK, terwijl we er ook voor zorgen dat we de jongere generatie introduceren. Ik wil alle personen bedanken die de voorbije jaren zo hard hebben gewerkt aan het project van de Belgian Lions.”

Er zijn twee nieuwe assistent-coaches aangesteld om Dario Gjergja te ondersteunen: Kristof Michiels, coach van Kangoeroes Mechelen en Coach van het Jaar in 2022, en Raymond Westphalen, coach van Limburg United. Zij zijn de opvolgers van Fred Wilmot en Gaëlle Bouzin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer