GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. As sluit boekjaar 2022 af met financiële meevallers

As
Geert Vanloffelt

Fietssnelweg Kolenspoor: De gemeenteraad keurde het tracé van de fietssnelweg F75 Kolenspoor deelsegment D1 Genk-As-Maasmechelen goed. Verder werd ook het rooilijnplan en de raming zaak der wegen op het grondgebied As goedgekeurd. De kosten zullen door de Provincie Limburg worden gedragen. De gemeenteraad nam ook kennis van de standpunten, opmerkingen en bezwaren die tijdens het openbaar onderzoek zijn ingediend.

Jaarrekening 2022: Het boekjaar 2022 werd afgesloten. Hieruit blijkt dat er een budgettair resultaat is van 2.063.097 euro, samen met het budgettair resultaat van vorige jaren zorgt dit dat er 10.196.023 euro beschikbare middelen zijn. Er zijn financiële meevallers geweest bij het exploitatiebudget waardoor het jaar 2022 positief werd afgesloten. De grote investeringen zullen volgen in 2024 met de aanleg van het openbaar domein in het centrum en de investering in de stationssite.

Projectsubsidiereglement 2022: Met het gemeentelijke projectsubsidiereglement wil het gemeentebestuur kwalitatief sterke en populaire activiteiten ondersteunen die door een erkende Asserse vereniging worden georganiseerd en die de gemeente As uitstraling geven buiten de gemeentegrenzen.De evenementen moeten de eigen inwoners aanzetten tot gemeenschapsvorming en cultuurparticipatie. Voor het jaar 2022 hebben onderstaande verenigingen een dossier ingediend: vzw Wijkcomité Zevenhuizen voor de Wijkfeesten, vzw Jeugdwerking As-Niel voor de jaarlijkse My Way Party, De Orde der Asserbakken voor Awd op Now en CabanAS voor het organiseren van het comedyoptreden van Bas Birker. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer