Twintigtal examens van KU Leuven gestolen op trein

© BELGA

Een twintigtal examens van de KU Leuven, campus Kortrijk, is op 24 juni gestolen op de trein tussen Kortrijk en Antwerpen, zo meldt de KU Leuven vrijdag. De examens zaten in de laptoptas van een docent, die in zijn geheel werd gestolen aan het station van Sint-Niklaas. Getroffen studenten kunnen kiezen om het vak opnieuw af te leggen of om een punt van een eerdere opdracht te behouden.

mts
Bron: BELGA

Het gaat om examens van de faculteiten Economie en Bedrijfswetenschappen, Rechtsgeleerdheid en Criminologische Wetenschappen en Letteren van KU Leuven campus Kortrijk. Op zaterdag 24 juni vond het examen zowel plaats in de voormiddag als de namiddag, maar enkel de examens van de voormiddagsessie zijn verdwenen.

De docent werd aan het station van Sint-Niklaas bestolen van zijn tas, waarin de examens zaten. De prof probeerde de dief nog te stoppen, maar kon niet voorkomen dat hij met de tas kon ontkomen. Op dit moment is er geen enkel spoor van de papieren of van de dief. 

De studenten die getroffen zijn door de diefstal, hebben twee opties: ze kunnen kiezen om het vak opnieuw af te leggen, ofwel telt de beoordeling van een eerdere opdracht en bijbehorende presentatie. De universiteit heeft de betrokken studenten op de hoogte gebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen