Vader van twee kinderen die stierven in brand in Sint-Amands bekent brandstichting

De vader (34) die verdacht wordt van de brand in Sint-Amands waarbij zijn twee jonge kinderen om het leven zijn gekomen, heeft bekend dat hij het huis van zijn ex in brand heeft gestoken. 

De vader van twee jonge kinderen die om het leven kwamen bij een woningbrand in Sint-Amands heeft vandaag bekend dat hij de brand heeft aangestoken. De brand werd op zondag 18 juni even voor middernacht aangestoken.

De hevige brand in Sint-Amands kostte het leven aan Kyara (4,5 jaar) en Kyano (8 jaar). Hun moeder ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis, ze wordt momenteel in kunstmatige coma gehouden.

Al vrij snel kwam de vader van de twee kinderen - de ex-partner van de vrouw - in het vizier van de politie. Het duurde een tijd voor de politie hem kon bereiken na de brand. Bovendien bleek dat hij rond het tijdstip dat het vuur startte, vlak bij de woning van de moeder was. Hij zou ook kort voor de feiten nog gedreigd hebben om het huis in brand te steken.

De man bleef de voorbije dagen ontkennen dat hij iets met de brandstichting te maken heeft, maar hij is nu overgegaan tot een bekentenis. In zijn bekentenis heeft hij gezegd dat hij "dacht dat de kinderen niet thuis waren".

Vorige week besliste de raadkamer dat hij een maand langer in de cel moet blijven.

Meest gelezen