© AFP

Toeristen annuleren massaal boekingen in Frankrijk

In Frankrijk krijgen hoteluitbaters te maken met massaal veel annulaties. Dat zegt de belangrijkste horecafederatie van Frankrijk Umih vrijdag. Vooral de hotels die in de buurten liggen waar het tot rellen komt na de dood van de 17-jarige Nahel, worden hard getroffen.

nd
Bron: Belga

In Parijs en verschillende andere Franse steden is het al enkele dagen bijzonder onrustig door protesten na het overlijden van de tiener. Relschoppers vernielen winkels, plunderen en stichten brandjes. Umih krijgt alarmerende berichten binnen over aanvallen, plunderingen en vernielingen van restaurants en terassen, zegt Umih-voorzitter Thierry Marx.

Hoteluitbaters krijgen dan weer heel wat annulaties binnen. “Onze etablissementen zijn bij uitstek plaatsen waar mensen welkom zijn. Soms zijn ze toevluchtsoorden en noodcentra in crisissituaties. Ze mogen niet de dupe worden van de woede”, stelt Marx.

De federatie roept de overheid op om “alles te doen wat in haar macht ligt om ervoor te zorgen dat we onze activiteiten sereen en in alle veiligheid kunnen uitvoeren”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER