Archieffoto
Facebook/Stena Line Sverige

Poolse vrouw en 7-jarige zoon overleden na val uit ferry op Baltische Zee, politie opent moordonderzoek

Een Poolse vrouw en haar 7-jarige zoon zijn om het leven gekomen nadat ze uit een ferry op de Baltische Zee zijn gevallen. Eerst werd aangenomen dat de jongen per ongeluk in het water belandde en de moeder hem achterna sprong in een poging om hem te redden. Maar zowel de Zweedse als Poolse politie onderzoekt of er sprake is van moord.

De ferry van de maatschappij Stena Line was onderweg van de Poolse havenstad Gdynia naar Karlskrona in Zweden. Halfweg zou de 7-jarige jongen uit de ferry gevallen zijn. Volgens de Zweedse autoriteiten maakte hij een val van zo'n 20 meter. Even later zou ook de moeder van 36 in het water zijn beland. 

Moeder en zoon werden door een helikopter uit de Baltische Zee gehaald en naar een ziekenhuis in Zweden gebracht, maar zijn daar overleden. De Poolse politie heeft hun dood bevestigd.

Politie start onderzoek

Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Aanvankelijk werd aangenomen dat de jongen in het water zou zijn gevallen en dat de moeder hem achterna sprong in een poging om hem te redden. Maar de autoriteiten gaan er niet meer van uit dat het om een ongeluk gaat. Zowel de Zweedse als de Poolse politie zijn onafhankelijk een moordonderzoek gestart. 

De Zweedse politie voegt er wel aan toe dat er nog geen verdachte geïdentificeerd is. "Het doel van het onderzoek is om uit te klaren wat er precies gebeurd is", zei de Zweedse openbaar aanklager Stina Brindmark. De Zweedse politie heeft ook Poolse passagiers van de ferry die de feiten eventueel zagen gebeuren, opgeroepen om te getuigen. 

Een woordvoerder van Stena Line laat weten dat de ferrymaatschappij meewerkt met de politie en andere autoriteiten die de zaak onderzoeken. "Op dit moment hebben we geen aanwijzingen dat dit het gevolg is van een gebrek aan de ferry", klinkt het.

Meest gelezen