Auto tolt over E403 in Ruddervoorde, 200 meter snelweg bezaaid met brokstukken

Op de E403 tussen Torhout en Ruddervoorde is vrijdagavond een spectaculair ongeval gebeurd. Een bestuurder ging er met zijn auto verschillende keren over de kop, wellicht na een foutgelopen inhaalmanoeuvre. De bestuurder raakte zwaargewond, maar kon zelf nog uit het wrak stappen. De snelweg was over een afstand van 200 meter bezaaid met brokstukken.

Het spectaculaire ongeval gebeurde op de E403 tussen Torhout en Ruddervoorde, op zo'n anderhalve kilometer voorbij de afrit van Torhout. Een bestuurder van een Toyota botste tegen een Mercedes, wellicht door een fout ingeschat inhaalmanoeuvre tegen hoge snelheid. De Toyota werd vooraan geraakt en ging verschillende keren over de kop.  

Tientallen meters verder kwam de wagen tot stilstand, half op het dak en half op de zijkant. De voorruit werd door de hevige klap in de gracht geslingerd. Toch slaagde de zwaargewonde bestuurder erin om zelf uit het wrak te klimmen. De man liep een ernstige hoofdwonde op en werd met de MUG naar het ziekenhuis gebracht, hij is niet in levensgevaar. 

De ravage was groot: de snelweg was over een afstand van 200 meter bezaaid met brokstukken. De takeldienst en de brandweer hadden anderhalf uur nodig om de rechterrijstrook weer vrij te maken. 

Meest gelezen