© Beerschot Media

Beerschot verliest eerste oefenmatch in Leuven, debuut van Michez en Cagro

Beerschot heeft de eerste oefenmatch van de zomer nipt verloren: 1-0 tegen OH Leuven. Vooral in de tweede helft lieten de Mannekes mooie dingen zien, maar in een mindere eerste helft was het beslissende doelpunt al gevallen.

yala

Beerschot verscheen op het Leuvense oefencomplex in de gloednieuwe zwarte uitrusting en met een jonge ploeg. Een drietal jongens zijn nog maar pas kampioen geworden met de U18, nu mogen zij voor het eerst proeven van het profvoetbal. Baeten en Nzita waren er niet, allebei ziek. Alhassan herstelt nog van een blessure en keek toe langs de zijlijn.

Belangrijk om in het achterhoofd te houden: wat voor Beerschot de eerste oefenmatch van de voorbereiding is, is voor eersteklasser OHL al nummer vijf. De Leuvenaars hadden duidelijk de controle, al leidde dat zeker niet tot een overvloed aan kansen. Pas net voor het rustsignaal kon Sagrado in de rebound raak treffen voor de 1-0.

De tweede helft begon met meer vertrouwde namen en de voorlopig twee inkomende zomertransfers: Michez rechts, Cagro links. Beide nieuwkomers draaiden al vrij vlotjes mee. Meteen toonden de bezoekers ook meer drang naar voren. Kosiah leek gelijk te maken, maar Jackers kon nog net naast duwen. Ook Van Himbeeck stelde de doelman op de proef met een afstandsschot. Aan de overkant kwam er nog eens gevaar via een vrije trap van oude bekende Holzhauser.

Van een echt slotoffensief was geen sprake. Goals vielen er niet meer en dus start Beerschot de voorbereidingscampagne met een 1-0-nederlaag. De volgende oefenwedstrijd is volgende zaterdag tegen Club Brugge, opnieuw achter gesloten deuren.

Beerschot eerste helft: Matijas, Quirynen, Van den Bergh, Meisl, Kaissi, De Stobbeleir, Sanusi, Osei Bonsu, Degenaers, Rocha Torres, Koide

Beerschot tweede helft: Lathouwers, Konstantopoulos, Matthys, Cagro, Michez, Van Himbeeck, Koshi, Weymans, Verlinden, Thorisson, Kosiah

Doelpunt: 45’ Sagrado 1-0