De serviceflats van Triamant in Velm.
Volledig scherm
De serviceflats van Triamant in Velm. © Borgerhoff

Zorginspectie stelt ‘levensbedreigende toestanden’ vast in serviceflats in Velm: “Controles werden duidelijk bewust buitenspel gezet”

De Vlaamse Zorginspectie voerde een controle uit in de serviceflats van Triamant in Velm, een deelgemeente van Sint-Truiden. Daarbij stootten ze op ‘mensonwaardige en levensbedreigende toestanden’. Zo zouden niet alle bejaarden een warme maaltijd of medische hulp krijgen.

  1. “Ik was bang voor represailles”: eigenaar veroordeeld voor drugslab in voormalig rendez-voushotel
    PREMIUM
    Update

    “Ik was bang voor represail­les”: eigenaar veroor­deeld voor drugslab in voormalig ren­dez-voushotel

    “Ik had wel het gevoel dat er iets mis was, maar ik wist niet juist wat.” De rustige locatie aan een landweg, in de buurt van het ziekenhuis AZ Vesalius in Tongeren, bleek jarenlang de ideale uitvalsbasis voor rendez-voushotel Trappenberg. Maar in februari 2020 werd achter de recent geplaatste houten schutting een groot drugslabo opgerold. “Ik wist niet wat die huurder in mijn pand deed en werd zelf met een wapen bedreigd,” hield huiseigenaar J.C. vol. De strafrechter oordeelt daar anders over en legt de man nu een stevige celstraf op.
    Tongeren
  2. Drijvende expo 'LIDO-Galerie' meert vanavond voor tweede maal aan in Hasselt tijdens Kunstennacht

    Drijvende expo 'LI­DO-Galerie' meert vanavond voor tweede maal aan in Hasselt tijdens Kunsten­nacht

    Vanavond is het Kunstennacht in Hasselt. Het Hasselts stadscentrum staat dan helemaal in het teken van creativiteit en cultuur. Van 18 tot 23 uur openen kunst- en cultuurhuizen, galerijhouders, expo ruimtes en pop-ups hun deuren voor een avond vol kunstzinnige ontdekkingen. Ook op het water kan u dan kunst gaan bewonderen. Daar is ‘LIDO-galerie’ die voor de tweede keer in Hasselt aanmeert tijdens Kunstennacht.
    Hasselt