© Dick Demey

KRC Genk wint eerste oefenwedstrijd van nieuwe seizoen met 3-0 van Tienen

KRC Genk heeft zijn eerste oefenpot van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Op het veld van de buren van Eendracht Termien legde blauw-wit eerstenationaler KVK Tienen met 3-0 over de knie. Yira Sor, Nolan Martens en Luca Oyen maakten de Genkse doelpunten.

Tom Mas

Wouter Vrancken gunde al zijn fitte spelers een helft speeltijd. Enkel doelman Mike Penders mocht de volledige wedstrijd volmaken. In de eerste helft maakte nieuwkomer Alieu Fadera zijn debuut, na de pauze was het de beurt aan Joris Kayembe. Voor de rest gunde Vrancken een heleboel youngsters speelminuten.

In de eerste helft was het al Genk dat de klok sloeg, maar scoren lukte niet. Eerst kopte Fadera naast, niet veel later moest Tienen-doelman Bizimana alles uit de kast halen om een schot van de vinnige Wilson Da Costa (amper 16 jaar) over zijn doel te tikken. Aan de overkant kon Tienen doelman Mike Penders niet in de problemen brengen.

Tien nieuwe namen bij blauw-wit in de tweede helft. Zij gingen vol op zoek naar de overwinning. Een sleutelrol was daarin weggelegd voor Yira Sor, die door een lichte blessure van Tolu Arokodare diep in de spits werd uitgespeeld. De Nigeriaan brak halverwege de tweede helft de ban toen hij de doelman dribbelde en de 1-0 in doel legde. Vijf minuten later verdubbelde rechtsachter Nolan Martens de score. Het slotakkoord was voor Luca Oyen. De nog altijd maar 20-jarige winger kopte de 3-0 in de 89ste minuut tegen de netten.

KRC GENK EERSTE HELFT: Penders - Carstensen, Manguelle, McKenzie, Van De Perre - Bangoura, Heynen, Claes - Da Costa, Touré, Fadera.

KRC GENK TWEEDE HELFT: Penders - Martens, Sadick, Kongolo, Kayembe - Castro, Galarza, Ait El Hadj - Nuozzi, Sor, Oyen.

DOELPUNTEN: 68’ Sor 1-0, 73’ Martens 2-0, 89’ Oyen 3-0.