Antwerp en Lierse verdelen de buit in oefenpot: debutant Ilenikhena trefzeker vanop de stip

Lierse sloot zaterdagmiddag het eerste deel van zijn voorbereiding af met een 1-1 gelijkspel bij Antwerp. De Great Old bracht voor rust meerdere grote kanonnen in lijn, na de pauze was het aan de jeugd. Beide goals vielen van op de stip.

kugu, tsfn

Voor Lierse was de opdracht op de Bosuil de laatste inspanning, alvorens de Pallieters een week een break inlassen. De tweedeklasser kreeg een sterk Antwerp voorgeschoteld, met onder meer Butez, Alderweireld, Janssen, Yusuf en Ondrejka in de basis. Bij de Lierenaars zelf nog steeds geen spoor van Obbi Oulare en Glenn Claes. Het van RWDM overgekomen duo werkt verder aan de opbouw. Thibaut Van Acker ondervond nog te veel hinder van zijn verzwikte enkel en ook Mehdi Tarfi, Sebastiaan Brebels, Daan Vekemans en Guillaume De Schryver bleven nog uit voorzorg aan de kant.

Lierse trad wel met vier testspelers aan. Spits Luca Foubert, voorheen bij KV Kortrijk kreeg een nieuwe kans en ook Jarno Janssen was opnieuw van de partij. De 22-jarige Nederlandse centrale verdediger was laatst aan de slag bij FC Eindhoven. Nieuw waren dan weer Luc Marijnissen, een twintigjarige Nederlandse centrale verdediger die mag vertrekken bij NAC Breda. En Aristote Nkaka, een 27-jarige middenvelder die laatst onder contract lag bij Anderlecht.

Twee strafschoppen

Halfweg de eerste helft kopte Arbnor Muja voorlangs, na een gemeten voorzet van Jelle Bataille. Tien minuten voor de rust vuurde Vincent Janssen een pegel op doel af, doelman Teunckens – een oude bekende op de Bosuil – kon het schot nog net over de dwarslat duwen. Aan de overkant werd Jean Butez nooit echt op de proef gesteld, al dook Lierse wel een aantal keer op in het Antwerpse strafschopgebied. Beide ploegen hielden elkaar voor rust in evenwicht.

Na de pauze voerde Antwerp een felle verjonging door en trad ook Lierse met een compleet nieuw elftal aan. Nog geen drie minuten na het begin van de tweede helft kreeg Victor Udoh een reuzekans. De vinnige Nigeriaanse aanvaller liep alleen op doelman De Smet af, maar geraakte er niet voorbij. Na een dik uur spelen werd Glodi Mbuyi-Mbayo foutief afgestopt in de zestienmeter van Lierse, strafschop. Nieuwkomer George Ilenikhena trapte zijn eerste voor de landskampioen feilloos binnen: 1-0. Maar niet veel later kreeg ook Lierse een strafschop. Yasser trapte de 1-1 tegen de netten. 1-1 was ook de eindstand.

Lierse duikt nu tot 9 juli opnieuw in vakantiemodus. Op 12 juli volgt een vierde oefenwedstrijd bij het Nederlandse FC Eindhoven. Volgende week komt AEK Athene uit Griekenland naar de Bosuil voor de tweede oefenwedstrijd, net als vandaag achter gesloten deuren.

Antwerp (eerste helft): Butez, Bataille, Alderweireld, Van Den Bosch, Avila, Yusuf, Scott, Ondrejka, A. Muja, Kerk, Janssen

Antwerp (tweede helft): De Wolf, Davis, Delaporte, Wyns, Krasniqi (87’ G. Degallaix), Courtens, Verstraeten, Horemans, Udoh, Mbuyi-Mbayo, Ilenikhena

Lierse (eerste helft): Teunckens, Marijnissen, Janssen, Poelmans, Libert, Schouterden, Cools, Nkaka, El Touile, Foubert, Sampers.

Lierse (tweede helft): De Smet, Vercauteren, Bas Wouters, Noah Wouters, Vanderhallen, Bjekovic, Kireev, Da Costa, Vidovsky, Ocansey, Yasser.

Doelpunten: 66’ Ilenikhena (strafschop) 1-0, 77’ Yasser 1-1.