Dansende dieven stelen steeds vaker luxehorloges in Antwerpen

Het team gauwdiefstallen van de Antwerpse politie heeft afgelopen maand een stijging vastgesteld van het aantal diefstallen van luxehorloges. Dat gebeurt door gauwdieven die al dansend hun slachtoffer vastgrijpen. Ondertussen maken ze met hun vrije hand het horloge los. In het totaal maakten ze al 35.000 euro buit. 

De gauwdieven hebben een dansend afleidingsmanoeuvre waarmee ze hun slachtoffers afleiden. Ze nemen eerst de hand of de pols waaraan het uurwerk hangt vast. Dan plaatst de dief zijn been tussen dat van het slachtoffer en begint hij te dansen. In alle commotie merkt het slachtoffer dan niet dat de dief met zijn andere hand het horloge losmaakt. 

Horloge van 15.000 euro van pols gestolen

Op die manier hebben de gauwdieven in juni al voor 35.000 euro buitgemaakt. Aan de Lijnwaadmarkt ter hoogte van de Torfsbrug konden ze een horloge ter waarde van 15 000 euro stelen. In de Antwerpse stationsbuurt maakten ze een horloge met een waarde van 2 000 euro buit en in de Henri Van Heurckstraat werd het slachtoffer bestolen van een horloge met een waarde van 12 000 euro. 

 

Meest gelezen