Mannen als jagers, en vrouwen aan de haard? "Prehistorisch is daar niets van aan", zegt prof. Veerle Rots.
Volledig scherm
PREMIUM
Mannen als jagers, en vrouwen aan de haard? "Prehistorisch is daar niets van aan", zegt prof. Veerle Rots. © Getty Images / Michel Houet

“Mannen jagers en vrouwen babysitters in de prehistorie? Onzin”

Mannen zijn jagers en vrouwen zorgen voor de kinderen, want zo was het in de prehistorie al. Toch? Niets van. “Er is geen enkele aanwijzing dat mannen en vrouwen een andere rol hadden, integendeel”, zegt archeologe Veerle Rots (ULiège). “We misbruiken de prehistorie om bepaalde meningen over mannen en vrouwen goed te praten.”

21 reacties

  • Marc Saerens

    10 maanden geleden
    Dat vrouwen goede jagers zijn kunnen veel mannen beamen.......... Maar alle gekheid op een stokje, iedereen moest meehelpen om eten op de plank te krijgen en de ouderen letten op de kroost tijdens de afwezigheid van de ouders.
  • Stefaan Baert

    10 maanden geleden
    Toen was het samenwerken om te overleven. Geen tijd voor die onzin.
  • Dick De Zeure

    10 maanden geleden
    Mochten vrouwen overal ter wereld de macht in handen hebben zou het volgens mij veel aangenamer leven zijn op deze aardbol. Als we zien wat de mannen er door de eeuwen heen van terecht gebracht hebben is het maar een triestige bedoening.
  • Danny Janssens

    10 maanden geleden
    Ze zijn gelijkwaardig , echter niet gelijkaardig. De onderdrukking van vrouwen is er pas gekomen met het ontstaan van religies.
  • marc Deglin

    10 maanden geleden
    gino Denil : ze heeft het over de prehistorie.