De inbreker vond er op zijn vlucht niks beters op dan in de Zenne te springen ter hoogte van de Zenneweg.© Google Street View

Betrapte jeugdhuisdief springt in Zenne om te proberen te ontsnappen

Eppegem -

In Eppegem heeft een inbreker die op heterdaad was betrapt er zaterdagnacht niks beters op gevonden dan maar in de Zenne te springen. De hulpdiensten werden massaal opgeroepen maar de man kon uiteindelijk met behulp van een koord op het droge gehesen worden.

Dimitri Berlanger

Het incident deed zich voor rond 2 uur in de nacht van zaterdag op zondag in de Zenneweg. “Het betrof een inbreker die even voordien had ingebroken in jeugdhuis De Jeppe in Eppegem, maar werd opgemerkt dankzij camera’s die in het gebouw hangen”, vertelt korpschef Filip Van Steenbergen van de politiezone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst). Het bestuur van het jeugdhuis kreeg een melding van die camera’s en kwam snel ter plaatse. “Eén persoon heeft hij eerst nog bedreigd met zijn inbrekersmateriaal alvorens de vlucht te nemen. Ondertussen was ook onze interventieploeg al vlakbij en uiteindelijk vond hij er niks beters op dan zelf in de Zenne te springen.”

Minder stroming

De hulpdiensten, waaronder ook de duikers van de brandweer werden gealarmeerd, maar uiteindelijk konden de toegesnelde agenten de dief met behulp van een koord op de oever trekken. “Het is op die plek ook helemaal niet zo diep. Daar loopt de Zenne nog in haar natuurlijke bredere bedding en zit er minder stroming op. De geasfalteerde geul begint pas verderop”, aldus Van Steenbergen.

De inbreker werd gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER