Twee doden en bijna 30 gewonden bij schietpartij tijdens buurtfeest in Amerikaanse stad Baltimore

In de Amerikaanse stad Baltimore zijn twee doden en 28 gewonden gevallen bij een schietpartij tijdens een buurtfeest. Drie gewonden verkeren in kritieke toestand. Dat heeft de politie gezegd, maar er blijft nog onduidelijkheid over de precieze aard van de schietpartij. De politie is nog op zoek naar verdachten.

De politie van Baltimore, de grootste stad van de staat Maryland aan de oostkust van de Verenigde Staten, is kort na middernacht (plaatselijke tijd) uitgerukt voor een zogenoemde mass shooting. Die gebeurde tijdens een buurtfeest waar honderden mensen aanwezig waren.

De politie heeft bevestigd dat er bij de schietpartij twee doden en 28 gewonden zijn gevallen. Negen mensen zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Drie van hen verkeren in kritieke toestand. De andere gewonden konden op eigen kracht naar het ziekenhuis.

De politie is nog altijd ter plaatse. Er is nog veel onduidelijkheid, ook over de schutter(s). Ooggetuigen vertelden aan lokale media dat ze 20 tot 30 schoten hoorden. Het is nog niet duidelijk of het om een aanval of om een vuurgevecht ging.

Er zijn nog geen verdachten opgepakt. Er wordt gezocht in de ruime omgeving. "We zullen niet stoppen vóór we je vinden. En we zúllen je vinden", richtte de burgemeester van Baltimore zich tot de dader. 

BEKIJK - De eerste beelden na de schietpartij in Baltimore:

Videospeler inladen...

Meest gelezen