Filip en Mathilde met de kinderen op vakantie... in pelgrimsoord

Het koningspaar en twee van hun vier kinderen hebben het einde van de paasvakantie doorgebracht in Spanje. Een vakantie vol zon, zee en strand werd het niet. Het viertal woonde vooral religieuze plechtigheden bij.

Wim Verhaert

Koning Filip en koningin Mathilde reisden samen met hun oudste zoon Gabriël (14), prins Emmanuel (12) en enkele bodyguards. De Belgische royals verbleven volgens Spaanse media in het viersterrenhotel Tximista in Estella, op een boogscheut van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Op Goede Vrijdag namen ze deel aan enkele processies en bezochten ze de nabijgelegen Heilig Grafkerk. Ook enkele andere kerken en monumenten stonden op het programma, schrijft Estella Noticias. Ze woonden eveneens een eredienst bij in hun hotel.

“Filip en Mathilde zijn een mooi koppel, spreken perfect Spaans en zijn ook bijzonder bescheiden”, laat een bezoeker van het hotel weten aan de Spaanse krant El Mundo. “Niet iedereen had door dat het om het koningspaar uit België ging.”

© www.sanvirilahoteles.com

© www.sanvirilahoteles.com

Op 15 april keerden de vakantiegangers terug naar België. Prinses Eléonore, de jongste dochter van Filip, speelde later die dag een paar liedjes op haar viool om de 57ste verjaardag van haar papa te vieren. Een dag later mocht het meisje zelf negen kaarsjes uitblazen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen