Archieffoto RTV
Foto: radio2

Antwerpse politie neemt voor het eerst elektrische fiets in beslag na roekeloos rijgedrag

De Antwerpse verkeerspolitie heeft een elektrische mountainbike in beslag genomen van een 36-jarige man die met hoge snelheid en zigzaggend rondreed. Hij reed ook door het rode licht, rakelings langs andere voertuigen en weggebruikers. De politie kon hem uiteindelijk staande houden op Linkeroever. De man moet later voor de politierechter komen. 

De fietser reed zigzaggend over zowel het fietspad als het voetpad, rakelings langs andere voertuigen en weggebruikers. Omdat hij aan zo'n hoge snelheid reed, moesten verschillende voetgangers wegspringen. De man negeerde ook een rood verkeerslicht.

Toen de politie hem wilde doen stoppen, reed hij weg tot hij uiteindelijk op Linkeroever staande werd gehouden. De politie nam zijn fiets, een elektrische mountainbike, in beslag. De man zelf zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

Elektrische fiets in beslag genomen

Sinds 2019 kunnen voertuigen van roekeloze en gevaarlijke chauffeurs bestuurlijk in beslag genomen worden. Dat is nu voor het eerst gebeurd met een elektrische fiets, in dit geval een zware mountainbike.

In een reactie feliciteert burgemeester Bart De Wever (N-VA) de lokale politie voor haar kordaat optreden: "Roekeloos rijgedrag zal van niemand getolereerd worden, ook van fietsers niet."

Meest gelezen