Winne Henckens gooide de "gsm" 19,32 meter ver

Hoe ver gooi je een gsm? Ludiek Brussels kampioenschap gsm-werpen in Schaarbeek

In Schaarbeek is het Brussels Kampioenschap gsm-werpen gehouden. De deelnemers gooiden houten gsm's zo ver mogelijk. Een echt kampioenschap was het niet. Het was een ludieke wedstrijd waarmee de organisator mensen er bewust wil van maken dat gsm-toestellen ook grotendeels recycleerbaar zijn. 

In het ludieke Brusselse kampioenschap ging het vooral over bewustmaking dat 90% van je gsm recycleerbaar is. Vzw Sensible organiseert zo allerlei evenementen rond zero-waste. Daarom gooiden de deelnemers houten imitaties van het toestel om ter verst. Wie deelnam kon de eigen oude gsm inruilen voor een waardebon om een nieuw toestel te kopen.

Wind

De grote winnaars van het evenement waren Winne Henckens voor de vrouwen en Aboubakar Kabli voor de mannen. Zij gooiden hun "gsm" respectievelijk 19,32 meter en 34,60 meter ver. "De wind zat tegen", lacht Winne nog.

Winne was de winnaar bij de vrouwen

Deelnemers konden ook als groep een poging wagen. "We hebben mentaal geoefend", lacht het groepje dat zichzelf "The Dead Batteries" of de lege batterijen had genoemd. "Een aantal dagen niet goed geslapen, maar toch goed gelukt! We vonden het heel spannend." 

The Dead Batteries: "Toen we hier aankwamen was bij iedereen de gsm leeg. We vonden de naam dan maar ter plekke uit"

Meest gelezen