Lorena Wiebes troeft Marianne Vos af na chaotische finale in Giro Donne, Annemiek van Vleuten blijft leider

Lorena Wiebes (SD Worx) heeft de derde rit van de Giro d’Italia Donne op haar naam geschreven. De 24-jarige Nederlandse haalde het in een groepssprint, voor haar landgenote Marianne Vos en de Amerikaanse kampioene Chloe Dygert.

Bron: BELGA

De derde etappe bracht de rensters van Formigine naar Modena over een afstand van 118,2 kilometer. Al vrij snel trokken Matilde Vitillo en Iris Monticolo in de aanval. Dat duo kreeg verderop versterking van Sofia Rodriguez en Noemi Lucrezia Eremita. Het viertal begon met een voorgift van een kleine minuut aan de Villabianca-Marano, de eerste en meteen ook enige helling van de dag. Nog voor de top kwam het tot een algemene hergroepering.

Giorgia Vettorello ging op 53 kilometer van de finish versnellen. Asia Zontone en Alice Palazzi sloten aan. De drie Italiaanse rensters boksten een voorsprong van een minuut bij elkaar, maar konden een massasprint niet vermijden. Barbara Guarishi trok de sprint aan voor Wiebes en de Europese kampioene rondde het met brio af. Ze had een fietslengte voor op Vos en boekte haar achtste seizoenszege, de vijfde in de WorldTour.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De roze trui van Annemiek van Vleuten (Movistar) kwam niet in gevaar. De 40-jarige Nederlandse heeft 49 seconden voor op de Deense Cecilie Uttrup Ludwig. De Française Juliette Labous is op 51 seconden derde.

Maandag wordt de vierde rit op gang gevlagd in Fidenza, met aankomst in Borgo Val di Taro na 134 golvende kilometers.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer