Links is de kanariegele auto op een verkeerseiland definitief tot stilstand gekomen. De agent die het fatale schot loste (rechts), haast zich nu naar de zieltogende bestuurder Nahel.
Volledig scherm
PREMIUM
Links is de kanariegele auto op een verkeerseiland definitief tot stilstand gekomen. De agent die het fatale schot loste (rechts), haast zich nu naar de zieltogende bestuurder Nahel. © RV / AP

De ultieme reconstructie, van minuut tot minuut: wat is er écht gebeurd met Nahel? “Ineens begon hij te trillen”

Van de wilde achtervolging met de kanariegele Mercedes-A tot de slag met de pistoolkolf en het fatale schot: steeds meer details komen naar boven over het dodelijke schietincident dat Frankrijk nu al een week in lichterlaaie zet. Wat is er nu écht gebeurd met Nahel (17)? HLN maakt de ultieme reconstructie.

150 reacties

  • amy kleutghen

    10 maanden geleden
    Liliane, ik deel uw mening !
  • Kurt D'Hooge

    10 maanden geleden
    Had hij bij de eerste controle gewoon gestopt was dit niet allemaal gebeurd . En dan op de politie steken´ en massaal beginnen plunderen . Ik sta achter de politie .
  • Rene Cornelis

    10 maanden geleden
    Als beroepschauffeur op rust weet ik één ding: als de politie je doet stoppen, gehoorzaam aan hun bevelen. Doe je dit niet kunnen ze dit als weerbarstigheid aanzien. Je moet ook altijd je motor uitzetten en de sleutels op het dashboard leggen. Als ze de papieren vragen moet je hen verwittigen van de bewegingen die je wil doen om ze op te diepen ( uit je zakken of het handschoenkastje ). Dit leer je zelfs niet in de autorijschool maar op het terrein. De rijopleiding heeft nog veel lacunes!
  • Michael Ronca

    10 maanden geleden
    Niemand zal ooit het fijne hiervan weten, enkel agent en die gast. Maar de reacties van plundering enzo gaan er zwaar over. Er nog zwaarder overgaan zijn de rellen in Brussel, wat willen ze hier eigenlijk mee bereiken?? Al het gespuis van't straat halen, zal ook al een mooie opkuis zijn.
  • Rudi Heerman

    10 maanden geleden
    Voor de politie moet je stoppen en de bevelen opvolgen ! Klare taal!