900.000 bezoekers voor Sinksenfoor: “Nieuwe topeditie”

Dit jaar vond de Sinksenfoor voor de zevende keer plaats op Spoor Oost in Borgerhout. Met meer dan 150 attracties en kramen trok de kermis dit jaar 900.000 bezoekers. Het op één na hoogste bezoekersaantal sinds de verhuis naar Spoor Oost.

ls

Schepen voor markten en foren Peter Wouters spreekt van een geslaagde editie. “Die vijf weken Sinksenfoor zijn alweer voorbij gevlogen, dat is altijd een goed teken. Ondanks de lichte daling van het bezoekersaantal mogen we gerust spreken van een nieuwe topeditie. Als je de lat op recordhoogte legt, spring je er bij een volgende poging niet zomaar fluks over”, klinkt het.

Het is de editie van 2022 die de kroon spant. Vorig jaar trok de Sinksenfoor meer dan een miljoen bezoekers. Dat recordaantal wordt verklaard door de zeer grote ‘knaldrang’ die heerste na twee coronajaren. Verder heeft dit jaar de tien dagen lange hittegolf de foor parten gespeeld en bezoekers thuis gehouden.

(Lees verder onder de video)

“Na het krachtige slotakkoord van vandaag komt er een einde aan het mooie liedje van de Sinksenfoor 2023, maar de forains zijn lang niet uitgezongen. Volgend jaar komen ze opnieuw met véél goesting hun kramen opstellen op hun vaste stek op Spoor Oost om de kermishonger van de Antwerpenaar op alle mogelijke manieren te stillen, zegt Wouters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV