Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts / Photonews

HET RAPPORT. Rock Werchter leek dit jaar voor het eerst te kreunen onder zijn eigen (internationale) succes

ROCK WERCHTERNergens is het gras groener. Nergens anders klinkt meer muziek en baden muziekliefhebbers in meer comfort. Rock Werchter bewees de voorbije editie waarom het al die internationale onderscheidingen in de festivalwereld verdient, maar leek dit jaar ook voor het eerst te kreunen onder dat succes. Gemor bij The Barn, gesakker om de prijzen en gedoe om de programmatie. Het park wordt stilaan een pretpark. En misschien ook te klein voor iedereen die er absoluut bij wil zijn. Onze festivalman maakt het definitieve rapport op van Werchter 2023.

15 reacties

  • Dominique Van der Weken

    11 maanden geleden
    Te commercieel geworden stilaan. Ik ga naar Mad Cool in Madrid sinds vorig jaar. Zelfde en zelfs betere affiche aan letterlijk helft prijs (ook de dranken) , en qua sfeer top. En zelfs met vlucht en hotel haal ik het eruit vs Werchter
  • Robert Geenens

    11 maanden geleden
    Programmatie voor elk wat wils. Zo moet het kunnen op een festival. Doch 60 pct pulp moeten ondergaan om te moeten wachten op de kwaliteit van enkele gevestigde waarden. Vroeger was het goedkoper en kreeg je een constante hoge kwaliteit. Nu is het net omgekeerd. M.a.w. TW is platte commercie geworden.geworden.
  • Patrik Hiel

    11 maanden geleden
    Organisatie vergelijkt prijzen met buitenlandse festivals zoals Glastonbury. Maar al eens opgezocht wat netto gemiddelde loon Engeland is? Dat is het dubbele van een Belg.
  • wim van dijck

    11 maanden geleden
    De laatste 10 jaar is RW een organisatorische flop. Ik denk dat ze nog het 1 en ander kunnen leren van andere festivals: Tomorrowland, Graspop en Alcatraz, om er een paar te noemen. Ook trots zijn op 100 bands, waar 80% paar onbekenden zijn met middelmatige muziek. Vroeger was er Torhout - Werchter: 1 dag muziek, met alleen maar bekende bands. Nu moet je al een ticket kopen om de hele dag door te moeten om die ene band die de moeite is. Om maar te zwijgen hoe het er aan toe gaat na afloop ...
  • David De Donder

    11 maanden geleden
    Volgend jaar 10€ voor een pintje dan