Photo News / BELGA / BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / BELGA / BELGA

Girmay en Alaphilippe spelen geen rol van betekenis, ook Van der Poel moet té snel lossen: “Niet de benen waar ik op hoopte”

Verwacht maar niet of amper gezien in het openingsweekend: Biniam Girmay en Julian Alaphilippe. Ook Mathieu van der Poel gaf (nog) niet thuis. Zijn vrees voor het Baskische klimvenijn werd waarheid. “Ik haalde niet mijn beste waarden, was fysiek niet scherp genoeg om mee te doen voor ritwinst.” Nieuwe kansen op persoonlijk succes lijken nu even ver weg.

8 reacties

  • Lore Janssen

    10 maanden geleden
    Girmay is nooit echt een topper geweest en is ook verre van een aantrekkelijke coureur. VDP zal in het rondewerk altijd in de schaduw staan van van Aert, maar dat is geen schande. Elk zijn specialiteit. Maar het zal toch prikken dat van Aert zich quasi elke rit in de kijker rijdt terwijl hij verplicht is hier en daar een ritje uit te pikken en voor de rest achteraan de hoop te hangen.
  • Rudi Pieters

    10 maanden geleden
    Mathieu kiest er zijn ritje wel uit denk ik
  • Eduard Dierckx

    10 maanden geleden
    VDP moet de Ronde doen als training en zich niet afbeulen voor de zoveelste maal, hij moet paraat zijn op het WK meer niet. Girmay is jammer genoeg niet altijd top en Julien heeft ook al enkele serieuze valpartijen gedaan waardoor zijn snelheid niet meer is wat het was.In de wielersport is er altijd een tijd van komen en gaan en voor de ene komt dat iets sneller dan voor de andere, voorbeeld is Sagan...
  • Jean DE BRUYNE

    10 maanden geleden
    Dat komt Mathieu je bent klasbak
  • Johan Planckaert

    10 maanden geleden
    Girmay was een onetimeshot, alaphilippe kan al een paar jaar niet meer mee en vdp kan niet klimmen en tijdrijden.